6 működő módszer a derékfájás elűzésére

6 működő módszer a derékfájás elűzésére

A deréktáji, és hátfájdalmak legjobb gyógymódja a megelőzés!

A már kialakult problémát első helyen befolyásoló tényező, mely jelentősen meghatározza életminőségedet, az a táplálkozás. Tápláló, a testedet felépítő, hasznos anyagoknak kell a szervezetedbe kerülnie, és megfelelően felszívódni ahhoz, hogy tested épüljön. Ha hajlamos vagy a bőséges és helytelen táplálkozásra, akkor tested erre rossz közérzettel, romlással fog reagálni. Túlságosan sok hús fogyasztásakor a húgysav a véráramba kerülve az ízületekre rakódik, deréktáji, nyaki és hátfájdalmakat okozva ezzel. A sok finomított, feldolgozott étel feleslegesen megterheli, és erőtlenné, elpuhulttá teszi a testet. Csupán heti 1-2 alkalommal fogyassz húst, és igyekezz teljesen kiiktatni az étrendedből a feldolgozott, finomított táplálékokat. Nagymértékű javulást érhetsz el általa! A magas fehérje tartalmú, állati eredetű ételek, úgy, mint a tojás, a tej, a sajtfélék, szintén csak mértékkel fogyasztva tolerálhatóak az emberi test számára, magas fehérje tartalmuknak köszönhetően.

Meszesedést, vagy allergiás tüneteket okoznak, melyek szűnni nem tudó panaszokkal, fájdalmakkal járnak. Elhagyva ezek fogyasztását tested tisztulni kezd, állapotában ugrásszerű javulást észlelsz majd! Megoldás ilyenkor a lúgosító ételek fogyasztása, a sok zöldség, és gabona bevezetése étrendedbe. Térj át a könnyebb és több energiát adó növényi táplálkozásra, heti 1-2 alkalommal fogyasztva állati eredetű ételt. Természetesen ügyelj a fokozatosságra is.

A tested egészségi állapota és a helyes táplálkozás között igen szoros összefüggés van, ami legalább annyira fontos, mint a megfelelően kivitelezett és elegendő mennyiségű testmozgás.

A mozgás fontosságának említését nem kerülheted meg!

Rendszeresen végezz számodra nem megerőltető, mégis jól átmozgató tornát. Sok lehetőség kínálkozik erre, nézz körül, tájékozódj!

Az úszás nagyszerű élményt nyújt, ám nem mindegy, melyik formáját választod. A mellúszás során sokan kiemelik a fejüket a vízből, így a nyaki gerinc hátrafeszül, ezzel nem érsz el javulást! A gyors- vagy hátúszás, tehát a váltott karral, és egyenes gerinccel végzett munka az, ami hatékonyan kilazítja a fájó testrészeidet!

A japánok körében szinte ismeretlen a derékfájdalom, s ez nem a véletlennek köszönhető! Alvásuk során előnyben részesítik ugyanis a vékony gyapotmatracot, melyet kemény felületre, pl. fonott gyékény ágyra tesznek. Előző cikkemben javasoltam Neked a kemény felületen való fekvést.  A puha fekhely elgyengíti hátadat!

A belső szervek problémái, működési zavarai is okozhatnak deréktáji, háti, váll vagy nyakfájdalmakat, természetesen ebben az esetben szükséged lesz egy szakember bevonására is.

Fájó hát, nyaki gerinc, derékzsába esetén alkalmazhatod a gyógyító növényeinket is, pakolások, ülőfürdők formájában.

Hátfájás, derékfájás esetén jó hatású a rozmarinolajos ülőfürdő:

Meleg vízzel teli kádba tégy egy ek. mézben elkevert, 10-15 csepp rozmaringolajat .

20 percet időzz a meleg fürdőben, utána 20 perc pihenés javasolt.

Illóolajok bedörzsölésével is enyhíthetsz a fájdalmon: mentolos, kámforos krém, balzsam kiváló lehet, ezek a fájdalom területén vérbőséget idéznek elő. Dörzsöld, masszírozd be, vagy kérd partnered segítségét!

Amennyiben elfogadható számodra, alkalmazhatsz homeopátiás szereket is a fájdalom megjelenésekor. Melyek ezek?

  • Arsenicum Album 15 CH>
  • Bryonia 9 CH
  • Hypericum perforatum 15CH
  • Rhus Toxicodendron 15CH

A kiválasztott szerből 4 golyócskát fél liter vízben feloldva kortyolgass el a nap folyamán!

Akupresszúrás pontok kezelése:

Az alábbi képen, vendégem lábán 2 olyan pontot jelöltem be Számodra, melyeknek masszírozásával, hosszan tartó nyomásával enyhíthetsz a derékfájdalmadon. Kérd meg párodat, barátodat legyen ebben segítségedre!

Összefoglalva ezeket Neked gyűjtöttem össze:

  • Táplálkozz helyesen, kerüld a sok fehérjét, fogyassz sok zöldséget és feldolgozatlan tápanyagot
  • Mozogj, sportolj rendszeresen, használd a tested
  • Aludj kemény felületen, akár a földön fekve
  • Ülőfürdő, illóolajos bedörzsölés
  • Homeopátiás szerek használata
  • Akupresszúrás pontok kezelése

A következő rész nagyon izgalmas és fontos olvasmány lesz, hiszen összefoglalom, milyen lelki – szellemi háttere van a derék és hátfájásnak, melyek azok a pszichés tényezők, amik miatt tested jelzéseket küld feléd.