Időskor

Időskor

Bölcs nagyapám még tudta a titkot, mikor az őszi kertben lassan botorkált a sárguló barackfák között, és egyesével vette szemügyre a sárguló, kopott barnává váló növényeit. Kezében állandóan ott volt valamilyen kerti szerszám, sajgó porcikái ellenére sem tudott megállni sohasem. Imádta a természetet, ahogyan minden évben koppanva földet érnek az őszi termések, majd a tél elmúltával újra illatos pompájában ragyog a tavasz. Idős korában is aktív volt, bár nem jár wellness kezelésekre. Az ő wellnesse a kertje volt, az a jó pár négyszögölnyi terület, amit minden évben, hősiesen gondozott. Ez volt az ő utolsó éveinek fitnesz-terme.

De mit tehet ma az az idős ember, aki a városban, kisvárosban él, és nincs már kert, a séták is unalmassá váltak egyedül? Hogyan frissülhetne teste, lelke?

Nem túl biztató a helyzet az egészség-tudatosság szempontjából hazánkban sem. A mozgásszegény életmód, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás egyre nagyobb mértékben rombol. Nagy a veszély, a halálozási arány nagyon magas, pedig megfelelő életmóddal, esetleg életmódváltással a kockázatok jelentősen csökkenthetők.

A megelőzés óriási fontosságát kutatások bizonyítják. Ezzel nem csak szeretteink élete lesz hosszabb és elégedettebb, de hatalmas összegeket is megspórolhatunk általa!  Ugyanis a betegség megelőzésre költött pénz sokszoros hasznot hoz. Emberek százai, ezrei kerülhetik el rendszeres mozgással, gyógytornával, masszázs-terápiával, tudatos étkezéssel a szervezet leromlását, később pedig a visszafordíthatatlan betegséget.

Célom mindenekelőtt az egészség megőrzése, így nagy hangsúlyt teszek a preventív kezelésre is.

Az ősi Kínában az orvost azért fizették, hogy megtartsa az emberek egészségét. Ha valaki megbetegedett, az orvos nem kapott fizetséget. Még az is megtörtént, hogy ha a király betegedett meg, akkor az orvost lefejezték. Akkor még tudták az emberek, hogy mi az igazi feladata egy gyógyítónak: a betegség megelőzése, az egészség megőrzése.

Az általam kínált masszázs finom energiájával felfrissít, jó hatással van a csontokra, az izmokra, ízületekre.

Az érintés önmagában is gyógyító erővel bír, ha pedig kellő tudatossággal és szakértelemmel párosul, akkor igazi megújulást nyújt, regeneráló, immunerősítő hatású orvosság.