Kismama masszázs

Kismama masszázs

Várandósság nehézség nélkül? „A nő az Istennő, aki ismeri a teremtés titkát. Az élet, halál és

Várandósság nehézség nélkül?

A nő az Istennő, aki ismeri a teremtés titkát.
Az élet, halál és újjászületés titkát

Mircea Eliade

A holisztikus szemlélet szerint számtalan energetikai változás megy végbe a fogantatás pillanatától kezdve a női testben. Sokan nehéznek érzik magukat, és várandósságukat, testükben ödémák jelentkeznek, sok támogatásra van szükségük.

Más nőtípusok energiával telítődnek, és erőt merítenek ebből az időszakból. Jobban érzik magukat, mint valaha, és a Shiatsut lazításra, a szülésre való felkészülésre használják.

Sokszor a várandósság hozza felszínre a nők személyes, egyedi energetikai mintázatát, karakterét, erősségeit és gyengeségeit egyaránt. Diszharmónikus állapotát támogatni tudjuk Shiatsu, és Acces Bars kezeléssel egyaránt.

A normál lefolyású várandósság teljes ideje alatt alkalmazható a Shiatsu, és az Acces Bars kezelés is, mindvégig figyelembe véve kismama aktuális igényeit és állapotát. A kezelés során igazodom a várandós édesanya fizikai, lelki igényeihez, melyet erősen befolyásol az, hogy éppen melyik trimeszterben jár. Így kezeléseimet az adott személy igényeihez tudom igazítani, attól függően, hogy éppen mire van szüksége.

A Shiatsu kezelés alatt az édesanyával és, rajta keresztül a kisbabával is felveszem a kapcsolatot, amit a picik nagyon szeretnek, sokszor adnak jókevű visszajelzéseket.>

Mindkét kezelés oldja, támogatja a szülés, és a gyermekágyi időszak körül megjelenő aggodalmakat, szorongásokat, félelmeket.

Ilyenkor testi, lelki, energetikai változások zajlanak a testben, amelyek lehetnek például az első trimeszter alatt:

 • a hányinger, és/vagy emésztési problémák,

 • felléphet állandó álmosság, fáradtság.

 • Mindkét kezeléssel erősíthetjük a kötődést az édesanya és a baba között, ha szükséges,

 • enyhíthetjük a megváltozott állapotból, és hormonális változásból adódó fokozott érzékenységet, bizonytalanságot.

A Shiatsu kezelés finom érintésekkel dolgozik, igazi lágyságot közvetítve az várandós anyának. Nyugtatóan hat az autonóm idegrendszerre, paraszimpatikus állapotba vezet el, mely szükségszerű feltétele a regenerálódásnak. Ilyenkor tud az öngyógyító képességünk bekapcsolni. Ezért a nyugodt kezelésért, pihentető időért kisbabánk is hálás lesz.

A 13. héttől a 28.-ik hétig megjelenhetnek a testben:

 • légzési nehézségek, emésztési gondok,>

 • hát, láb, keresztcsont, derék fájdalmak jelentkezhetnek, ezeket enyhítjük,

 • továbbra is tarthat az érzelmi labilitás.

Ekkor oldalfekvésben kezelem a várandós édesanyát, akinek sokszor jól esik a lazítás. A meridián rendszeren keresztül célzottan tudunk hatni a belső szervek és szervrendszerek működésére.

A 29. héttől a megnövekedett testsúly, és a baba méretei miatt felléphetnek:

 • légzési nehézségek, magas vérnyomás,

 • emésztési gondok,

 • szüléshez közeledve ödémásodás,

 • gyakori méhösszehúzódás, a has keményedése.

A Shiatsu, és az Acces Bars kezelés kismamák számára az elképzelhető legjobb lehetőség arra, hogy feltöltődjenek, megpihenjenek. Nagy szüksége van ilyenkor a várandós édesanyának ön-erői megtartására, és a támogatásra is. Sokszor az a leghatékonyabb segítség, ha a várandós édesanya újból átélheti az anyaöl élményét, ha önmagát, és ez által gyermekét biztonságban érezheti.

A Bars kezeléssel öngyógyító tudatosságodba léphetsz, az állandó agyalás helyett igazán tudni fogod, hogy mi igaz Neked, mi jó Neked, hogyan szeretnél szülni, élni.

Nem csak terapeutaként, hanem négy, háborítatlan körülmények közt született gyermek édesanyjaként biztatlak, vegyél igénybe minden, Téged tápláló, és segítő erőt, mely hozzájárul a növekedéshez, az új élet saját testedből való növeléséhez, a változás könnyűvé tételéhez. Az új élethez sok, melegséget adó, gondoskodó és gyógyító erőre van minden édesanyának szüksége, hogy gyermekeinek könnyedén tovább adhassa azt.>

Mi az az ajándék, amit ma adhatsz a testednek, amivel eddig még soha nem ajándékoztad meg?

Szeretettel várlak, ha választod!