Közelségben az intimitással

Közelségben az intimitással

Röviden az endometriózisról

Minden 6. nő küszködik havonta az endometriózis fájdalmas tüneteivel, és mostanában az eddigieknél jóval nagyobb számban fordulnak hozzám a fájdalmas, görcsös menstruáció okozta panaszokkal.

Ez a betegség nőgyógyászati szempontból nehezen diagnosztizálható időben, és az orvostudomány nem tud egyértelmű választ felmutatni kialakulásának okára, ezért nem is tud konkrét módszert nyújtani e fájdalmakkal járó betegség megelőzésére. Láthatóan azonban azok a nők, akik már szültek, kisebb valószínűséggel fognak endometriózisban szenvedni, mint gyermektelen társaik. Sajnos a kígyó most is a saját farkába harap, mert míg az egészséges nők minden hónapban 20-25 %-os eséllyel esnek teherbe, addig az endometriózis enyhe eseteiben is 7-10 %-osra csökken ez az esély. Súlyosabb elváltozásnál ez szinte lehetetlenné válik megfelelő kezelés, esetleges sebészeti beavatkozás nélkül, amit gyógyszerekkel, injekció kúrával készítenek elő a sikeresség érdekében. Felmerülhet ilyenkor a mesterséges megtermékenyítés lehetősége.

Mi is pontosan az endometriózis?

Az endometriózis az, amikor a méh nyálkahártyája máshol, a méhen kívül is megtalálható a szervezetben. Pl.: a hüvelyben, a petevezetékben, a húgyhólyagban, vagy a hasüregben fejlődik ki, telepszik meg, de orvosi beavatkozás is létrehozhatja. Fájdalmas menstruációval jár, és a meddőség egyik oka lehet.

A görcsös, fájdalmas menzeszt mi nők szinte természetesnek gondoljuk, jobb híján elviseljük, esetleg családi örökségnek tartjuk.

Hormonjaink ezen az úton is jeleznek, havonta felhívják a figyelmünket a nőiségünkre. Óriási lehetőséget kaptunk, mi nők természet anyánktól a tisztulásra, az állandó megújulásra, a szükségtelen dolgok elengedésére.

A testben lévő, már salakká vált anyagok, így a méhnyálkahártya is ciklikusan lökődik, távozik testből. E nyálkahártya által egyfajta belső védelmet, határt, korlátot alakítottunk ki, odabenn az anyaméhben, a termékenység és védelem helyén.

Mit tegyél, ha neked is ezzel van problémád?

Érdemes megfigyelned a saját ritmusod: úgy éled meg saját ciklusodat, ritmusodat, hogy az kövesse nőiségedet? Esetleg férfias magatartás vettél fel, férfias reakcióid vannak? Hol és hogyan blokkolod nőiségedet, termékenységedet? Talán túlzásokba esel, túlságosan, felnagyítva hangsúlyozod, nem megfelelő helyen és időben? A női lét egyes elemei kezelhetetlenek számodra, és a nyálkahártya-váltás csak férfias/sebészeti úton lehetséges?

Kérdések, melyeket feltehetsz magadnak: Mi történik, ha sebezhetővé válok, mikor kibontakoztatom a nőiségemet? Hajlandó lennék-e megélni a bennem élő nőt, és megadni neki azt a kedvességet és tisztelet, amit ha megadnék, megváltozna tőle az életem?

A szakorvosi segítség igénybevétele elsődleges fontosságú, semmiképp nem kerülhető el! E mellett, kiegészítésként, hogyha szeretnél ehhez segítséget és női támogatást kapni, a shiatsu módszerével, technikáival a segítségedre lehetek. A kezelések megsegítik a hormonrendszert, és hatékonyan oldják a testben lévő traumatikus blokkokat, támogatva ezzel az immunrendszert.

Speciális meridiánjaid, –melyek átszövik a belső szerveket, így a méhet, és a petefészkeket is- segítségével pedig beindul az energia szabad áramlása.