Segít-e a shiatsu a méregtelenítésben?

Segít-e a shiatsu a méregtelenítésben?

A válaszom igen. De miért van erre szükség?

Mert a szervezet rossz közérzettel válaszol a mérgek jelenlétére, hogyha elhanyagolva érzi magát. Ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, lehetsz folyton fáradt, rosszkedvű, lehet csúnya, pattanásos a bőröd, lehet rossz az emésztésed, puffadhatsz. Hosszú távon pedig szerveket, vagy élettani folyamatokat érintő problémáid lehetnek.
Nézzük meg, milyen előnyünk származhat abból, ha méregtelenítjük, tisztán tartjuk testünket.

Régóta ismert, és alkalmazott eljárás a böjt, melynek során a szilárd tápanyagot megvonjuk a testtől. Hatalmas energia szabadul fel ilyenkor, mert nem kell szervezetünknek az emésztéssel bajlódnia, ami legalább 70 % erőt emészt fel, így szellemi kapacitásunk megnövekszik, gondolataink tisztulnak, testünk ruganyosabbá válik. Immunrendszerünk megerősödik, gyorsabban tud regenerálódni. Többféle böjt ismert, általában 3-5-7 napig tart a szilárd étel megvonása, majd fokozatosan térünk vissza a megszokott étrendhez. A sok folyadék és a minimálisra –vagy nullára- csökkentett méreganyag segíti a testet az öntisztulásban.

A böjt sikere mindig az elszántságodon múlik! Azon az erőn, hogy mennyire köteleződsz el magad mellett, mennyire fontos neked tested, egészséged megóvása. Természetesen ez a folyamat rendszeres ismétlést igényel, minél többször tehermentesítjük testünket, annál könnyebben végzi majd a dolgát. A legideálisabb negyed évente végezni a kúrát.

Egy ilyen folyamatban igen hatékony segítség a shiatsu.
Többször kezeltem már böjt táborokban is, ahol megsokszorozta a tisztulás hatékonyságát, gyorsaságát a shiatsu kezelés. Egy teljes böjt alatt leginkább a máj, a vesék, a tüdő, és a vastagbél érintettek, legutóbbinak az állapotát, a shiatsu szemlélete szerint a bőr tisztasága tükrözi vissza.

A máj méregtelenítéséhez, kezeléséhez kezdjük a napot keserű tea fogyasztásával. Ez lehet cickafark, vagy ezerjófű. A shiatsu kezelésben a máj és az epehólyag energia pályáját érintem.

Lehetőséged van segíteni a testednek a tisztulás folyamatában, 2 hatékony, a Máj meridiánon lévő pontot mutatok be neked:

Mindkét pont felszabadítja a máj energetikáját, így segít a méregtelenítésben. A fenti pont érzékeny, ezért figyelmesen kezeljük. Tartsuk a hüvelyujjunkat legalább két percig mindkét helyen, és figyeljük, hogyan lazít el. Sóhajtással elengedhetjük mindazt, amire már nincs szükségünk.
Fejfájás megszüntetésében is segít! Mindkét lábon végezzük el a pontnyomásokat.
Várandósság alatt ne kezeljük!

 

Ne feledd!
Tested mint egyedi eleven szobrod, életed mint a legbensőségesebb művészeti alkotás.